loader

Holckenhavn Slot

slider billede 1

Opskrift på klejner

Det syder og bobler i Holckenhavns køkken, for i dag koger vi klejner.

 

”Fra jeg var en lille pige kogte vi altid klejner ved min mormor, som en fødselsdagsgave til min farfar der havde fødselsdag lillejuleaften” – Christina Hou Holck.

 

Her deler vi vores klejne opskrift på sprøde julekager:

 

opskrift på klejner

 

 

Opskrift på klejner

 

ca. 45 klejner

 

75 g. blødt smør

75 g. sukker

1 stort æg

3 spsk. piskefløde

1 tsk. citronsaft

1 tsk. appelsinsaft

Revet skal af en økologisk citron og appelsin

1 tsk. hjortetaksalt

1 tsk. vaniljesukker

0,5 tsk. kardemomme

1 knivspids kanel

275 g. hvedemel

1 knivspids fint salt

 

Palmin til fritering og flormelis til drys.

 

Pisk sukker, vaniljesukker, smør og fløde. Tilsæt æg. Bland hjortetaksalt med citrus og pisk i æggeblandingen.

Bland mel, salt, kanel, kardemomme og tilsæt blandingen. Lad dejen hvile i 30 min. på køl før den rulles og skæres ud evt. med en kagespore. Vrid klejnen halvt igennem det lille hul i midten.

 

Kog klejnerne i den varme palmin, til de er brune og sprøde.

 

Velbekomme.