Lune rabarber med råcreme og lakrids
Ingredienser:
- Et lille bundt rabarber, ca. 500 g
- 1/2 stang vanilje
- 1 dl sukker
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1/2 stang vanilje
- 1/2 dl sukker
- 2 dl piskefløde
- Blåbær
- Raw liquorice powder fra lakrids by Johan Bülow, et lækkert og knasende lakridsdrys.
Hvis du ikke kan finde lakridspulveret fra Johan Bülow, kan du bare bruge en anden slags lakridsdrys eller bruge lidt hakket hvid chokolade - alt efter, hvad du kan lide.
Sådan gør du:
Lune rabarber:
Skær bund og top af rabarberne, skyl dem godt, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en lille bradepande med bagepapir i bunden, flæk vaniljestangen og skrab 1/2 af vaniljekornene ud, bland det med sukkeret, og drys det ud over rabarberene. Bag dem ved 165 grader, indtil de er bløde og lækre, ca. 20 min.
Råcreme:
Imens rabarberne bager, kan du piske råcremen sammen. Start med at piske 2 æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn - det skal piskes helt hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og vendes sammen med æggecremen.
Anret de lune rabarber i 4 dybe tallerkener, kom en god skefuld råcreme på og drys lakridsdrysset ud over råcremen og pynt med lidt friske blåbær.
Rabarberdesserterne nydes bedst på en skøn solskinsdag.