loader

Holckenhavn Slot

slider billede 1

Rødkål til jul

Opskrift på rødkål

Kokkene i Holckenhavns køkken elsker at bruge råvarer fra det fynske spisekammer samt at hente grøntsager fra lokale gårde i og omkring Nyborg. Vores gæster kan for tiden blandt andet nyde æblemost, kartofler og kål fra Rosilde Højgård. Nu hvor juleaften nærmer sig, har kokkene igangsat forberedelser til rødkål, som skal serveres til den fede juleand. Rødkålen har de hentet hos det økologiske landbrug Rosilde Højgård, som forpagter Holckenhavn Gods jorde.

 

Til rødkålen tilsætter kokkene sommerens honning fra bistaderne placeret på Holckenhavns økologiske marker. Bistaderne er passet og honningen slynget af dygtige Jens Jørgensen fra Rosilde Højgård. Honningen kan købes direkte fra deres gårdbutik nær Nyborg.

 

Kokkene har sauteret rådkålen over bål for at tilføre lidt røgsmag.

Opskrift paa roedkaal
opskrift paa roedkaal
honning fra Holckenhavn Gods

 

 

Opskrift på rødkål

 

Her deler vi opskriften på smagfuld rødkål:

1 stort økologisk rødkål, snittet
2 økologiske appelsiner, saft og fintrevet skal
3 dl. balsamico eddike
3 stk. stjerneanis
200 g. brun farin
5 laurbærblade
1 tsk. nelliker
3 spsk. økologisk honning
3 spsk. andefedt
Sort peber
Salt

 

 

 

Sådan gør du:

Sauter kål i andefedt under omrøring, indtil det begynder at falde lidt sammen.

 

Tilsæt de andre ingredienser undtaget honning og lad det simre indtil væsken er reduceret og kålen begynder at blive glaseret.

 

Tilsæt honning og smag til med sort peber og salt.

 

Kan evt. varmes på bål, så det får lidt røgsmag.

 

 

God fornøjelse.